Select Page
Sparesor till Polen

Sparesor till Polen

Att åka på sparesor till Polen är något som blivit populärt de senaste åren. Kombinationen av de låga hotellpriserna där man kan bo på ett lyxigt spahotell för 1000 – 1500 SEK per natt och den korta resvägen gör att allt fler väljer att åka på en sparesa för att koppla av ett par dagar från stressen i Sverige.

Populära resmål

Polen har ett flertal resmål som passar bra för sparesor, något man bör tänka på när man väljer resmål är huruvida man vill ta sig till destinationen. Vissa arrangörer erbjuder spakyssningar där man kombinerar en kryssning med övernattning på ett spahotell. Är man intressera av detta är Sopot och Gdynia populära resmål. Vill man däremot komma fram snabbt och effektivt så bör man ta flyget till antingen Gdansk eller Warsawa.

Warsawa

Warsawa har länge varit en populär weekendstad för många svenskar men faktum med att den även passar utmärkt för att besöka som en del av en sparesa. Priserna på stadens hotell är lägre än i Sverige och här behöver ett femstjärnigt hotell med en bra spaavdelning inte kosta mer än 1000 – 1500 per natt. Samtidigt har man ett stort utbud av sevärdheter och restauranger i staden för den som blir rastlös efter ett par dagar på hotellet.

Vill man bo bra och centralt rekommenderar vi spahotellen Sofitel Warsaw Victoria och Polonia Palace Hotel.

Gdansk

En annan populär stad att göra en sparesa till är Gdansk som ligger längst med den polska kusten mot Östersjön. Staden har en egen flygplats vilket gör att man både kan resa till Gdansk med flyg eller färja. Samtidigt finns ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter i och kring staden och vill man kan man även göra en utflykt till de mindre orterna Gdynia och Sopot som ligger i närheten.

Vill man bo centralt i Gdansk rekommenderar vi spahotellen Hotel Almond Businuess & Spa och Hilton Gdansk som båda fått väldigt bra recensioner av sina gäster.

Gdynia

Ungefär två mil nordväst om Gdansk ligger staden Gdynia som också är en del av vad som oftast kallas den polska Rivieran. Även om staden inte är lika välbesökt som Warsawa och Gdansk så är det allt fler som fått upp ögonen för stadens strand som ligger mitt i centrum vilket gör att man kan kombinera shopping och sevärdheter med sol och bad. 

Om du är ute efter en sparesa där du kan kombinera spabehandlingar på hotellet med shopping och sol och bad, då ska du definitivt välja Gdynia.

Sopot

Mellan Gdansk och Gdynia ligger den lilla staden Sopot som är starkt förknippad med just spa och wellness. I och kring staden finns ett flertal spahotell och många resebyråer arrangerar sparesor just hit. Staden passar perfekt för dig som vill varva ner och ta det lugnt på hotellet med lyxiga spabehandlingar och samtidigt ha möjligheten att sola och bada vid stadens strand.

Vill man bo på ett lyxigt spahotell i Sopot rekommenderar vi Sheraton Sopot Spa, Mera Spa och Sopot Marriott Resort & Spa som fått väldigt bra recessioner av sina gäster.

Spakryssning till Polen

Ett populärt sätt att åka på sparesa är att åka på en spakryssning där man kombinerar ett par nätter på färjan mellan Sverige och Polen samt en eller två dagar på ett spahotell i Polen. Den stora fördelen med detta är att resan börjar så fort man kliver på båten, samt att det oftast brukar bli billigare än att kombinera flyg och hotell.

Det finns ett flertal aktörer som erbjuder sparesor från både Nynäshamn och Karlskrona. Stena Line erbjuder sparesor från Karlskrona till Gdynia med boende på bland annat det välkända Mera Spa.

Kombinera flyg och spahotell

Ett annan alternativ är att flyga till Polen och spendera hela semestern på hotellet. Med endast en timme från Arlanda till Warsawa och Gdansk så kommer man fram snabbt och effektivt, vilket gör att man får tre hela dagar i Polen.

Dessutom får man ett större utbud av resmål att välja mellan. Enda nackdelen är att det oftast är lite dyrare att boka flyg och hotell än att boka spapaket från till exempel Stena Line eftersom man då spenderar två nätter på båten istället för på hotellet.

Boka paketresa eller boka på egen hand

Rent generellt brukar paketresorna från researrangörerna vara en aning billigare än att boka resan på egen hand. Dock begränsas utbudet av resor kraftigt jämfört med att boka sin resa själv.

Dessutom kan man hitta väldigt billiga resor om man är flexibel med avresedatum och inväntar kampanjer och rabatter från till exempel flyg och hotellsidorna. Ibland kan man spara upp till 70% jämfört med ordinarie pris.

Fördelen med att boka en paketresa till Polen är att allt är fixat och klart, vilket kan vara skönt om man är ute efter att varva ner och koppla av. Bokar man själv är det lite mer arbete bakom resan. I slutändan handlar det om vilken typ av resa man är ute efter.

Fler reseguider