Select Page
Reseguide Reykjavik

Reykjavik reseguide

Islands huvudstad Reykjavik är ett spännande alternativ till populära weekendstäder som Barcelona och Prag. Trots stadens storlek finns ett spännande utbud av kulturella och gastronomiska upplevelser, samtidigt har man en bra utgångspunkt för att göra utflykter till andra delar av Island.

Saker att göra i Reykjavik

Reykjavik har ett begränsat med trevligt utbud av sevärdheter där de populäraste turistattraktionerna är betongkyrkan Hallgrimskirkja som erbjuder en fantastisk utsikt över staden, samt Islands Nationalmuseum som tar besökarna genom Islands historia.

Annars är mycket av aktiviteterna och sevärdheterna på Island fokuserat kring landets storslagna natur med arrangerade turer till vulkaner, glaciärer och varma källor runt om på ön. Andra populära aktiviteter är valskådning och ridning.

De två populäraste aktiviteterna för de som  besöker Reykjavik en kortare tid är ett besök vid Blå Lagunen, ett geotermiskt spa där man kan bada i  36-39° vatten året om. Samt dagsturen  Den Gyllene Cirkeln som ger en introduktion till Islands vackra natur.

Restauranger i Reykjavik

I Reykjavik finns ett flertal trendiga restauranger och trots att alla har sin egen stil så är det tydligt att fisk och skaldjur dominerar menyerna i den isländska huvudstaden.

En av de populäraste restaurangerna i Reykjavik är Fiskfelágið (Fish Company) som ligger på Vesturgata. Andra populära restauranger i staden är Fiskmarkadurinn och Apotek Restaurant som båda är värda ett besök under vistelsen i staden.

Hotell i Reykjavik

Reykjavik är en relativt liten stad och de flesta hotellen i staden ligger med gångavstånd till stadens shopping och sevärdheter. Priserna varierar ständigt men generellt sätt så ligger de något högre än andra städer och Europa och därför kan det vara bra att boka hotellet i samband med ett erbjudande eller rea från hotellbokningssidorna för att få ner kostnaden.

Tre hotell som är populära i staden är Icelandair Hotel Reykjavik Marina, CenterHotel Thingholt och Skuggi Hotel by Keahotels som alla ligger centralt i staden och fått bra gästbetyg från sina gäster.

Ta sig till Reykjavik

Både Icelandair och SAS flyger från Sverige till Keflavik som ligger utanför Reykjavik. Priserna på flygbiljetterna varierar beroende på säsong och det enklaste sättet att få ett aktuellt pris är att använda sig av någon av prisjämförelsesidorna för flygbiljetter eller att gå in direkt på SAS eller Iceland Expresss hemsida.

Fler reseguider