Välj en sida

Phu Quoc reseguide

Ta del av tips och inspireras inför din nästa resa

Vackra vita stränder och klarblått vatten, Phu Quoc är en riktig pardaisö som ligger i sydvästra delen av Vietnam. Ön passar perfekt för den som vill ha lite variation från de populära öarna i Thailand men samtidigt ha samma vackra stränder och varma klimat.  

Phu Quoc har under de senaste åren seglat upp och blivit en av de populäraste öarna att besöka i Vietnam. Även om mycket påminner om Thailands paradisöar så erbjuder Phu Quoc något annat och många som besökt de populära öarna i Thailand börjar snegla mot Vietnam och Phu Quoc för att få lite nya upplevelser men med samma vackra stränder och varma klimat.

 

Platser på Phu Quoc

Duong Dong ligger centralt på Phu Quocs västkust och är öns största stad, och hit kommer turister från hela ön för att gå i butiker och besöka stadens populära natt marknad. Staden har fått behålla sin charm och gatorna kantas av vietnamesiska restauranger och butiker och även om det finns en del traditionella snabbmatskedjor så är de lätträknade.

Long Beach ligger strax söder om Duong Dong på Phu Quocs västkust och den största och populäraste stranden på ön. Long Beach är ca 20 km long och är egentligen uppdelad på två stränder, Norra Long Beach och Södra Long Beach. Den norra delen är ca 5 km medan den södra delen är ca 15 km. Vill man ha ett brett utbud av barer och restauranger bör man välja att bo i närheten av Long Beach Village som ligger vid den södra delen av Norra Long Beach.

Bai Sao Beach ligger på Phu Qoucs östkust och är av många ansedd som den vackraste stranden på ön. Här kan man gå barfota i det klara vattnet och lyssna på vågorna som slår in mot stranden. Ovanför stranden finns ett tiotal hotell och restauranger. De flesta som besöker stranden gör det i form av en dagsutflykt från Long Beach för att få uppleva den vackra stranden. Ett tips är att inte besöka Bai Sao Beach i samband med en arrangerad tur då stranden lätt blir full med turister. Försök ta dig dit på egen hand, antingen tidigt på morgonen eller senare på eftermiddagen.

Ong Long Beach ligger en bit ovanför Duong Dong på Phu Qoucs västkust. Stranden är inte lika exploaterad som Long Beach, många anser även att Ong Long Beach är både finare och renare än Long Beach samtidigt finns det ett bra utbud av hotell och restauranger vilket gör att besökare som vill ha lugn och ro väljer att bo vid stranden.

 

Aktiviteter och sevärdheter

Även om de flesta som besöker Phu Quoc gör det för att njuta av värmen vid någon av öns stränder så har ön ett bra utbud av aktiviteter och sevärdheter. Något man inte får missa när man besöker ön är att boka in sig på en snorkel eller dykutflykt till något av korallreven son omger ön. På nordöstra delen av Phu Quoc ligger nationalparken Phu Quoc National Park med som är en populär utflykt för den som vill aktivera sig efter ett par dagar vid stranden. här kan man vandra någon av parkens trekkingleder och njuta av den vackra naturen. Phu Quoc har även ett flertal vackra vattenfall, där de två populäraste är Suoi Tranh och Suoi Da Ban. Vattenfallen är bäst att besöka under lågsäsongen då det regnar mer vilket gör att vattenfallen är överfulla och vackra.

Förutom sol och bad är Phu Qouc känt för sina många pepparodlingar och många anser att ön har den bästa pepparn i hela Vietnam. Är man ute efter att uppleva något som är karaktäristiskt för just Phu Quoc bör man boka in sig på en dagsutflykt till en pepparodling. För den som gillar mat är Duong Dong Market ett måste. Här kan man hitta lokala maträtter till riktigt låga priser och det är ett bra sätt att uppleva den vietnamesiska maten på nära håll.

Hotell på Phu Quoc

Phu Quoc har ett brett utbud av hotell i olika prisklasser, allt från enkla bungalows till lyxiga hotellkomplex. Något man bör tänka på när man väljer boende är att Phu Quoc är en relativt stor ö vilket gör att det blir mycket restid om man behöver ta sig till och från hotellet till olika utflykter och stränder. Därför bör man bo i närheten av det man tänkt se och göra under sin semester på ön.

Även om det finns ett brett utbud så rekommenderas det att boka sitt boende på ön i förväg för att försäkra sig om att få det boendet man vill ha. Detta är extra viktigt under högsäsongen då vissa av hotellen blir fullbokade. För att underlätta för dig som letar hotell på Phu Quoc har vi valt ut 4 populära hotell på ön nedan:

La Veranda – Är ett fyrstjärnigt hotell som ligger centralt på Long Beach och är en utmärkt utgångspunkt för den som vill ha nära till stranden, restauranger och butiker.
Priser från 1300 SEK per natt.

Cassia Cottage Är ett fyrstjärnigt hotell och ligger bara ett par hundra meter från La Veranda på Long Beach. Hotellet har bland annat 3 utomhuspooler och en vattenpark.
Priser från 1400 SEK per natt.

Salinda Resort Är ett femstjärnigt hotell beläget vid den södra delen av Long Beach. Hotellet har bland annat en utomhuspool, ett spa och ett fitnesscenter.
Priser från 1800 SEK per natt.

Richis Beach Resort är ett fyrstjärnigt hotell som ligger en bit norr om Cassia på Long Beach. Hotellet har bland annat utomhuspool, spa och en restaurang och 5 barer.
Priser från 1000 SEK per natt.

 

 

Ta sig till ön

Det lättaste sättet att ta sig till Phu Quoc är att flyga. Ön har en egen internationell flygplats vilket gör att man kan flyga direkt från Sverige till ön. Annars är det populärt att flyga från Ho Chi Minh City eller Bangkok för den som redan befinner sig i Sydostasien. Det går även att ta sig till ön med båt från Hà Tiên och Rach Gia på fastlandet.