Välj en sida

Bangkok reseguide

Ta del av tips och inspireras inför din nästa resa

Bangkok erbjuder ett enormt utbud av aktiviteter och sevärdheter. Staden unika sätt att kombinera den thailändska kulturen med moderna shoppingcenter och skyskrapor gör att turister från hela världen väljer att besöka staden. Faktum är att Bangkok är en av världens mest besökta städer.

Längst in i Siamviken ligger Thailands huvudstad som fungerar en hub för resenärer som ska resa vidare i Sysostasien. Staden har ca 8 miljoner invånare vilket gör att den är enormt stor i förhållande till våra svenska städer. Staden storlek gör att det är viktigt att tänka på hur man planerar att transportera sig under sin vistelse i staden. Bangkok har både tunnelbana och två skytrain-linjer där det senare alternativet ligger lägst med populära områden som Siam Squre, Shukomvit Road och Silom. Varken tunnelbanan eller skytrain går till den äldre delen av Bangkok där tempelområdet och den välkända backpackergatan Khao san Road.

 

Aktiviteter i Bangkok

Bangkok har ett enormt utbud av aktiviteter i och utanför staden. Några av de populäraste sakerna att göra under sin vistelse i Bangkok är att besöka Siam Square, tempelområdet och den enorma helgmarknaden Chatuchak Market där man kan hitta allt och lite till. För den som vill ha en trevlig utsikt när de äter middag rekommenderas att besöka en av Bangkoks populära skybarer som erbjuder fantastiska vyer ut över staden.

För den som reser till Bangkok med barn finns ett flertal trevliga aktiviteter som bland annat ett vattenland, Siam Ocean world och Kidzania de två senare hittar man i shoppingcentret Siam Paragon i centrala Bangkok.

 

 

Bangkok erbjuder shopping i världsklass

Bangkok har shopping i absoluta världsklass och hit kommer turister från hela Sydostasien bara för att shoppa. Staden har ett flertal stora shoppingcenter fulla med butiker i varierande prisklasser. För den som kommer till Bangkok för att shoppa rekommenderar vi verkligen att åka till Siam där ligger de populära shoppingcentren MBK Center som har ett stort utbud billiga butiker med kläder, teknik och alla möjliga typer av souvenirer att ta med sig tillbaka till Sverige. Det andra shoppingcentret är Siam Paragon som vänder sig mot high end besökare. Här hittar man välkända varumärken som blanda annat Prada, Gucci och Lacoste. Högst upp i varuhuset finns en biograf och en bowlinghall. Längst ner i varuhuset ligger Siam ocean world som är ett av Asiens största akvarium.

 

Bangkoks tempel

Bangkok har massor av tempel runt om i staden men de som är populärast att besöka som turist är templen vid tempelområdet i den gamla delen av Bangkok. Här ligger de välkända templen Wat Arun, Wat Phra Kaew och Wat Pho som alla är viktiga inom buddismen, därför bör man visa respekt när man besöker dessa tempel genom att klä sig med kläder som täcker axlar och knän.

Självklart har Bangkok andra tempel som är värda ett besök som till exempel Wat Saket, Wat Traimit och Loha Prasat som alla ligger i centrala Bangkok och har sin unika charm. Dessa tempel i Bangkok är populära sevärdheter bland turister som besöker staden och det blir lätt mycket folk mitt på dagen, därför rekommenderas det att besöka dessa platser tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen.

 

 

Hotell i Bangkok

Bangkok har ett enormt utbud av hotell i olika stilar och prisklasser och här finns verkligen något för alla. Från billiga backpacker hostel vid Khao San Road till femstjärniga lyxhotell vid floden Chao Phraya med fantastisk utsikt över staden. Även om man alltid kan få tag i ett hotellrum i Bangkok så kan det vara smart att boka ett hotell i förväg då man kan planera vart man ska bo för att ha nära till de aktiviteter och sevärdheter man vill se under sin vistelse i Bangkok. Ett tips är att se till att bo på ett hotell i anslutning till en skytrainstation då det är ett smidigt sätt att ta sig runt i staden och de flesta populära aktiviteterna och shopping center ligger längst med skytrain-linjerna. Besöker man Bangkok med en tight budget, vill träffa backpackers och festa rekommenderas området kring Khao San Road istället. För att göra det lättare för dig som ska besöka Bangkok har vi valt ut 4 prisvärda hotell:

D&D Inn är ett trestjärnigt hotell som ligger mitt på den välkända backpackergatan Khao San Road. Hotellet har bland annat en utomhuspool, restaurang samt tvättjänster och gratis Wi-fi.
Från 199 SEK per natt

Rembrandt Hotel Bangkok är ett populärt hotell med pool som ligger en kortare promenad från Sukhumvit Road i centrala Bangkok. Hotellet har fyra restauranger, ett gym och ett spa.
Från 791 SEK per natt

Dusit Thani Bangkok är ett femstjärnigt hotell som ligger vid Lumpini Park och erbjuder sina gäster ett brett utbud av bekvämligheter som sju restauranger, ett spa samt en utomhuspool och ett fitnesscenter.
Från 1034 SEK per natt

Trinity Silom Hotel är ett trestjärnigt hotell som ligger i närheten av BTS-stationen Chong Nonsi och har bland annat ett gym och en utomhuspool.
Från 383 SEK per natt

 

Ta sig runt

Bangkok är en världsstad och det kan ibland vara en utmaning att ta sig runt i staden framför allt om man ger sig ut i trafiken i en taxi eller tuk tuk. Som tur är så finns andra alternativ där det bästa sättet är att använda sig av stadens skytrain. Faktum är att många av de populäraste aktiviteterna och sevärdheterna ligger längst med skytrain linjerna så väljer man att bo i anslutning till en BTS-station så underlättar det verkligen när man ska ta sig runt. Dock kan man inte ta sig till den gamla delen av Bangkok där tempelområdet ligger så vill man besöka det kan man antingen ta en taxi eller en flodbåt för att se staden från vattnet.

Ta sig till Bangkok

Det finns ett flertal olika flygbolag som flyger från Stockholm och Göteborg till Bangkok och några av de populäraste är Thai Airways, Finnair samt Norwegian. Att tänka på när man söker efter en flygbiljett till Bangkok är om man vill flyga direkt eller om man vill göra ett stopp på vägen? Det blir generellt sätt billigare om man mellanlandar, samtidigt så ökar restiden. För att lätt få en översikt över de flygbolagen som flyger till Bangkok kan man använda sig av Skyscanner som listar flygbolagen utifrån pris eller reslängd så man snabbt och enkelt kan välja den flygresan som passar bäst.