Amsterdam Reseguide

Amsterdam reseguide

Amsterdam har seglat upp som en av Europas populäraste turiststäder och passar utmärkt att göra som en weekend. Staden kombinerar vackra byggnader och de karaktäristiska kanalerna med ett pulserande nattliv och en shopping i världsklass.

Här finns ett stort antal restauranger med influenser från hela världen och för den som är intresserad av historia finns både Anne Frank House, Rijksmuseum och Van Gogh Museet som alla är väl värda ett besök.

Amsterdam ligger en bit in från kusten i centrala Holland. Staden som har ca 800 000 invånare är en populär turiststad med stora kontraster. Staden är väldigt vacker med historiska byggnader, grönskande parker och mysiga kanaler.

På dagarna kan man strosa längst kanalerna och slå sig ner vid något av de många caféerna och njuta av en kaffe i vårsolen. På kvällen vaknar staden till liv med discomusik, neonljus och glada ungdomar. Många som besöker Amsterdam gör det just för att uppleva stadens pulserande nattliv.

Saker att göra i Amsterdam

Med över 50 museer så är det inte svårt att hitta på saker att göra i Amsterdam. Några av de sevärdheterna man inte får missa under sitt besök i staden är Van Gogh Museet, Anne Frank House och Rijksmuseum.

För den som vill göra något annat än gå på museum finns möjligheten att boka in sig på en båttur på kanalerna för att se staden från ett annat perspektiv. Amsterdam har även ett stort antal parker där en av de populäraste är Vondelpark som är ett måste att besöka på våren då den är full av färger från blommande tråd och buskar.

Amsterdam har även ett pulserande nattliv och många ungdomar besöker staden för att festa och ha kul. Det mesta av stadens nattliv är centrerat kring Dam-torget, Rembrandtplein eller Torget Leidseplein där Dam-torget får ses som det populäraste med tanke på det berömma Red Light District. Här finns ett stort utbud av nattklubbar och barer med olika teman och prisklasser.

Hotell i Amsterdam

Hotellen I Amsterdam är relativt dyra och många hotell är fullbokade långt i förväg därför rekommenderas det att vara ute i god tid när man ska boka sitt hotell så man får det läget och standarden man är ute efter. Ett tips är att utnyttja någon av de kampanjer och erbjudanden som de olika hotellsajterna har för att på så vis kommer ner i pris.

Citiez Hotel Amsterdam är ett trestjärnigt hotell som ligger vid Osdorpplein en bit utanför centrala Amsterdam. Hotellet erbjuder gratis wi-fi och frukost finns mot en extra kostnad.
Från 1165 SEK per natt.

Hotel The Exchange ligger vid De Dami centrala Amsterdam och är ett trestjärnigt hotell där alla rum har sin personliga prägel. Hotellet har wi-fi med inte frukost.
Från 1522 SEK per natt.

Movenpick Hotel Amsterdam City Centre är ett fyrstjärnigt hotell som ligger vid vattnet med gångavstånd till centrum. Hotellet har en restaurang och bar. Frukost finns som tillval.
Från 1468 SEK per natt.

Hotel Okura Amsterdam är ett femstjärnigt hotell som ligger i De Pijp en bit från centrala Amsterdam. Hotellet har 4 restauranger och 2 barer, ett spa samt en inomhus pool.
Från 2016 SEK per natt.

Ta sig runt i staden

Amsterdam har en god kollektivtrafik och det finns både tunnelbana, bussar och spårvagnar för att ta sig runt i staden. Staden är också väldigt cykelanpassad och ett populärt sätt att upptäcka Amsterdam är att hyra en cykel och helt enkelt cykla runt och insupa staden från sadeln.

Något man inte heller får missa är att boka in sig på en av de många båtturerna på kanalerna. Det är något väldigt speciellt att se Amsterdam från vattnet.

Resa till Amsterdam

Det lättaste sättet att ta sig till Amsterdam är att flyga till Amsterdam-Schiphols flygplats som ligger strax utanför Amsterdam. Väl vid flygplatsen finns det både bussar och tåg som tar dig in till centrala Amsterdam.

Fler reseguider