Reseguide till Nice

Sol och bad kombinerat med ett stort utbud av shopping, restauranger och hotell gör Nice till ett unikt resmål i Frankrike. Stadens läge passar även utmärkt som utgångspunkt i regionen med både Monaco och Cannes inom rimliga avstånd.

Längst ner vid Frankrikes sydostkust, bara ett par mil från den italienska gränsen ligger staden Nice som blivit något av en huvudstad i regionen. Tack vare sin internationella flygplats har staden blivit en utgångspunkt för många turister som besöker Cote D’Azur.

Nice erbjuder ett stort utbud av aktiviteter och sevärdheter och trots staden storlek är det mesta centrerat kring området vid Avenue Jean Mèdecin ner mot Promenade Des Anglais samt den gamla delen av Nice som kallas Vieux Nice. Vil man bo centralt för att ha nära till stranden, shopping samt ett stort utbud av restauranger rekommenderas det att välja ett hotell som ligger i närheten.

Något att tänka på är att det är väldigt populärt att besöka staden under Cannesfestivalen, när Grand Prix går i Monaco samt i samband med den franska nationaldagen. Detta kan resultera i fullbokade hotell och vill man försäkra sig att få det hotellet man vill bör man vara ute i god tid om man ska besöka Nice under dessa datum.

 

 

Vieux Nice

Den gamla delen av Nice består av smala gränder kantade av trevliga små butiker som säljer lokala delikatesser, kläder och god italiensk glass. I stort sett allt här är fokuserat på turisterna som besöker staden, men trots det har man lyckats behålla en mysig och trevlig atmosfär.

Cours Saleya – Vieux Nice

Stränderna i Nice

Stranden i Nice sträcker sig hela vägen från Vieux Nice bort till flygplatsen och är lite annorlunda eftersom den består av stenar istället för sand. Stränderna är uppdelade i olika sektioner med olika namn och blir lätt fulla under högsäsongen mellan juli och augusti. Därför rekommenderas det att gå ner tidigt till stranden för att få en bra plats. Ett annat tips är att köpa en bambumatta som säljs i butikerna vid stranden, för att dämpa det hårda underlaget på stranden.

Promenade Des Anglais

Ovanför stranden ligger den berömda strandpromenaden Promenade Des Anglais som sammanfogar stranden och staden. Här hittar man trevliga caféer och restauranger och det är inte helt ovanligt att se folk som är ute och joggar eller cyklar.

Utflykter från Nice

För den som lätt blir rastlös och vill upptäcka nya saker finns ett flertal trevliga resmål inom räckhåll från Nice. Självklart finns välkända platser som Antibes, Cannes och Monte Carlo i Monaco. Men det finns även lite mer okända resmål som Villefranche-sur-mer, Menton och Canges-sur-mer är också väl värda ett besök.