Select Page
Sevärdheter i Paris

Populära sevärdheter i Paris

Paris är en av världens mest besökta städer och staden är full med sevärdheter och aktiviteter. Allt från spännande matlagningskurser till lyxiga varuhus och fantastiska byggnader. Med så många aktiviteter att välja på kan det vara svårt att välja, därför har vi sammanställt en lista med några av de populäraste och mest besökta sevärdheterna i Paris.

1. Louvren

Louvren är ett av världens största och mest välkända konstmuseum och ligger intill Siene mellan Place de la Concorde och Notre-Dame. Med tanke på att museet är ett av väldens mest besökta har det också väldigt långa köer. Därför rekommenderas det att antingen komma väldigt tidigt eller att köpa sina biljetter online innan man besöker museet.

Med tanke på museets storlek är det väldigt viktigt att förbereda sitt besök för att se så mycket som möjligt. Annars är risken stor att man spenderar mycket av tiden att leta efter de olika rum med de kända konstverken man vill se.

Eiffeltornet i Paris

2. Eiffeltornet

Eiffeltornet är ett av världens mest välkända landmärken och öppnades 1889. Tornet ligger vid Champ de Mars intill floden Siene. Med sitt centrala läge finns ett flertal olika sätt att ta sig till Eiffeltornet, en personlig favorit är att ta sig till Trocadréo för att sedan ta sig till Palais de Chaillot. Härifrån får man en fantastisk utsikt över Eiffeltornet och är nog den populäraste platsen att ta kort på tornet från.

Det går även att ta sig upp i Eiffeltornet, biljetter finns att köpa på plats men det är oftast väldigt långa köer så ett tips är att köpa sina biljetter online innan sitt besök. Eiffeltornet har två restauranger, 58 Tour Eiffel på den första våningen och Le Jules Verne på den andra våningen.

Det finns även en bar högst upp i tornet som serverar champagne och andra drycker. För den som bara vill ha en lättare lunch eller ett mellanmål finns ett flertal småbutiker på första och andra våningen som säljer baguetter, pizza och glass med mera.

Notre Dame i Paris

3. Notre-Dame

Notre-Dame de Paris ligger på Ile de la Cité som är en liten ö mitt i floden Siene inte långt ifrån Louvren. Kyrkan öppande 1345 och har genom åren blivit en av Europas mest välkända kyrkor. Hit kommer turister från hela världen för att se den vackra kyrkan.

Precis som Louvren och Eiffeltornet är Notre-Dame-kyrkan en av Paris mest besökta platser och det kan lätt bildas köer in till kyrkan. Eftersom inträdet är gratis går det inte att undvika köerna annat än att välja att besöka kyrkan tidigt på morgonen innan de flesta turister kommer till kyrkan.

Jardin du Luxembourg

4. Jardin du Luxembourg

Luxembourgträdgården är en park i Centrala Paris och ligger på vägen mellan Notre-Dame och Montparnasse. Parken är enligt många Paris populäraste park och hit kommer både parisare och turister för att ta en promenad vid de vackra grönområdena.  Trädgårdsanläggningen ligger kring Luxembourgpalatset med en stor åttkantig pool framför.

Triumfbågen i Paris

5. Triumfbågen

Triumfbågen ligger i centrala Paris vid Place Charles de Gaulle som avslutar den världsberömda gatan Avenue Champs Elysées och är en av Paris mest välkända monument.

Omgiven av en stor rondell rekommenderas det att ta sig till Triumfbågen via tunnlarna till tunnelbanan för att slippa korsa den kaotiska trafiken. Väl uppe i Triumfbågen möts man av en fantastisk utsikt över Paris och framför allt Avenue Champs Elysées.