Vacker grönska kombinerat med branta backar och turkost vatten. Den lilla semesterorten Lassi på Kefalonia är sannerligen en gömd pärla. Här är tempot lugn och avslappnat och de flesta som reser hit kommer hit på grund av den mysiga atmosfären och goda maten som serveras på restaurangerna runt om i Lassi.

Belägen några kilometer norr om flygplatsen på Kefalonia ligger den lilla semesterorten Lassi. Som erbjuder sina besökare en lugn och avslappnad atmosfär. Byn ligger i en sluttning ner mot vattnet vilket resulterar i fantastiska vyer från både hotell och restauranger samt en och annan uppförsbacke att ta sig upp för på vägen hem till hotellet.

Huvudgatan i Lassi kantas av trevliga hotell och mysiga restauranger. Det finns även ett par biluthyrare och mindre butiker som säljer badkläder, solglasögon och cyklop med mera men för den som vill ha ett bredare utbud av shopping rekommenderas det att ta sig till Argostoli som ligger på gångavstånd från Lassi.

Ovanför huvudgatan ligger Logos Bar som serverar riktigt goda drinkar och samtidigt erbjuder en storslagen utsikt över Lassi. De flesta kommer hit för att se den vackra solnedgången och samtidigt ta en aperitif innan middagen.

Det finns ett flertal små stränder kring Lassi men de två populäraste är Makris Gialos och Platis Gialos som ligger en kort promenad söder om byn.  Här möts man vit finkornig sand och grönblått vatten, ovanförför strandkanten står solstolar med tillhörande parasoll som går att hyra under dagen.

Det finns ett flertal hotell i Lassi och de flesta går att boka både på egen hand och genom researrangörer så som Fritidsresor och Apollo.