Att åka på kryssning är något som blir allt mer populärt. En av de största fördelarna är att resan börjar när man kliver på båten. Man slipper moment som att checka in bagaget, flygresan och att vänta på att bagaget ska lastas av. Utan kan börja njuta av semestern direkt när man går ombord. Detta passar perfekt för den som letar efter en kort semester till ett bra pris.

Att åka på kryssning till Helsingfors är ett populärt sätt att ta en minisemester, göra en kickoff med företaget eller äta julbord med vännerna.

Det finns ett flertal olika aktörer och turer så det gäller att veta vad man är ute efter när man sätter sig framför datorn för att boka sin kryssning. Antingen åker man på en dagskryssning med övernattning i hytt på båten. Eller så kan man boka en kryssning kombinerat med övernattning på hotell i Helsingfors..

Olika typer av kryssningar

Det finns även olika typer av kryssningar. Likt andra restyper erbjuder rederierna temaresor nischade för olika målgrupper. Här kan resenärerna välja mellan bland annat familjekryssningar, dansbandskryssningar eller lyxkryssningar. Detta har visat sig väldigt populärt och många uppskattar kryssningar som är skräddarsydda för just deras intresse.

Några saker att tänka på innan du bokar

Priserna på kryssningarna varierar kraftigt mellan ett par hundralappar upp till flera tusen. Något man bör tänka på när man ska boka sin kryssning är att läsa igenom vad som ingår i redan och vad som finns som tillval. Ibland kan en resa som är betydligt dyrare kryssning där mat och dryck ingår bli billigare i slutändan än en billigare resa där mat och dryck finns som tillval.

Priser: 100 – 5000 SEK

Åldersgränser: 18 -20 år

Barn under 18 reser med vuxens sällskap.